Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Μήνυμα με αφορμή τις καταγγελίες για διώξεις κομμουνιστών συνδικαλιστών

Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Βενεζουέλας, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παρακολουθεί με προσοχή τις καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας για τις διώξεις και τις επιθέσεις ενάντια σε εργάτες και κομμουνιστές συνδικαλιστές στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας.

Συγκεκριμένα, τις καταγγελίες για την επίθεση ένοπλης ομάδας ενάντια στους κομμουνιστές συνδικαλιστές Ντολόρες Ερέρα και Γκουστάβο Γιάνες, που φαίνεται να έγιναν με την ανοχή των τοπικών αρχών και της αστυνομίας, όπως επίσης για την αδικαιολόγητη πολυήμερη βίαιη κράτηση συνδικαλιστών που προετοίμαζαν εργατική συνέλευση από την κρατική υπηρεσία DIGEDIM.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις διώξεις και τις επιθέσεις εναντίον εργατών και κομμουνιστών συνδικαλιστών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚΒ και στον αγώνα του για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Καλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι διώξεις ενάντια στους συνδικαλιστές και τους κομμουνιστές».

Οπως κατήγγειλε το ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας με ανακοίνωσή του, οι δύο σύντροφοι, που είναι ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά, πετάχτηκαν έξω από την κατοικία στην οποία διαμένουν εδώ και 14 χρόνια. Οι Βενεζουελάνοι κομμουνιστές απαιτούν να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και δίωξης των εργαζομένων της πετρελαιοβιομηχανίας που διοργανώνουν συνελεύσεις, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα της εργατικής τάξης σε μια περίοδο έντασης του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού και ασυνέπειας της κυβέρνησης. Επίσης, απαιτούν να επιστραφεί η κατοικία στους 2 συντρόφους Ερέρα και Γιάνες, να τους επιστραφούν τα κατασχεμένα υπάρχοντά τους και να σταματήσει κάθε δίωξη κατά των εργατών που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της συνάθροισης καθώς και να αποδοθούν αυστηρές ποινές σε όσους κρατικούς λειτουργούς παρακολουθούν, διώκουν και βασανίζουν εργάτες που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ