Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες ο νέος «κόφτης» στις μετεγγραφές

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το νέο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια

Και βαθμολογικό «κόφτη» στις μετεγγραφές φοιτητών προτίθεται να θεσπίσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Κυριακή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Ενώ οι μετεγγραφές ήδη γίνονται με το σταγονόμετρο και οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες είναι πίσω από τις ανάγκες των φοιτητών που εισάγονται σε πόλεις μακριά από τα σπίτια τους, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η σημερινή κατάσταση, όπου ένας φοιτητής μπαίνει σε μία σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία και μεταφέρεται σε μία άλλη όπου εισάγονται κάποιοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς θα λήξει». Συμπλήρωσε πως «είναι άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν και εισήχθησαν σε σχολές με υψηλούς βαθμούς» και ότι «στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια της χώρας αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που ματώνουν κάθε χρόνο, από την προσπάθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους στον εξεταστικό μαραθώνιο και να τα βοηθήσουν να σπουδάσουν εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Είναι υποκριτική η περί του δικαίου αναφορά του κ. Μητσοτάκη, γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτόν τον τομέα διατηρεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη φοιτητική μέριμνα, στα ζητήματα στέγασης και φοίτησης της νεολαίας της χώρας μας.

Το "δίκαιο" που πρέπει να γίνει πράξη είναι να λυθούν εδώ και τώρα τα προβλήματα των χιλιάδων παιδιών, που βρίσκονται στον αέρα, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να πάρουν πάσο, να έχουν δωρεάν σίτιση. Το "δίκαιο" είναι να ενισχυθεί, με ευθύνη του κράτους και έκτακτη χρηματοδότηση, η φοιτητική μέριμνα και όχι να παραδοθεί στους ιδιώτες και να δίνεται με το σταγονόμετρο, όσο αντέχει η κερδοφορία των λίγων.

Οι μαθητές, οι φοιτητές, η λαϊκή οικογένεια στο σύνολό της έχει κάθε λόγο να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα και να επιβάλει το δίκιο της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ