Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση Συλλόγων Γονέων για την καθαριότητα στα σχολεία

Στα περισσότερα σχολεία του δήμου καθαρίστρια έρχεται το μεσημέρι, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του δημαρχείου πραγματοποίησαν χτες γονείς από Δημοτικά Σχολεία της Νέας Ιωνίας Αττικής, μαζί με Συλλόγους τους, αλλά και με τη στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης», ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για την απαράδεκτη κατάσταση με την καθαριότητα στα σχολεία, αφού οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι τόσο μεγάλες που σε πολλά δεν μπαίνει άνθρωπος να καθαρίσει παρά μόνο το μεσημέρι.

Οι καταγγελίες των γονέων που συμμετείχαν ήταν χαρακτηριστικές: Στο 10ο Δημοτικό, με πάνω από 150 παιδιά, στο 4ο Δημοτικό με πάνω από 200 και στο 7ο Δημοτικό με πάνω από 270, δεν υπάρχει καθόλου πρωινή καθαρίστρια! Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να μην πηγαίνουν καθόλου τουαλέτα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού τους), κάποιες φορές ακόμα και με παρότρυνση των ίδιων των γονιών τους (!), που ανησυχούν πάρα πολύ για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία τους η σταθερή απουσία καθαρίστριας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Τα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική κυβέρνησης - δημοτικών αρχών τα «λούζονται» οι γονείς, όπως ανέδειξε και προ ημερών η καταγγελία μιας μητέρας που της τηλεφώνησαν από το σχολείο για να πάει να καθαρίσει εκείνη, επειδή το παιδί της είχε κάνει εμετό!

Σε συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους των γονέων, η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου δήλωσε ότι η δημοτική αρχή «έχει κινηθεί γραπτά» προς Περιφέρεια και υπουργείο και μετέφερε την αντίδραση του υπουργείου ότι «δεν μπορεί να κάνει κάτι» για τη σταθερή διασφάλιση προσωπικού. Οταν οι εκπρόσωποι των γονέων αναρωτήθηκαν γιατί δεν αντέδρασε η δημοτική αρχή σε αυτή την κυνική διαπίστωση και στην απουσία ουσιαστικής λύσης, όπως και πώς σκέφτεται να αντιδράσει, αφού προφανώς δεν αρκούν τα γραπτά, η δήμαρχος επέλεξε να αναρωτηθεί «τι έκαναν οι γονείς;»... Επιπλέον, παρατήρησε ότι και τα προηγούμενα χρόνια έτσι ήταν η κατάσταση, ουσιαστικά καλώντας τους γονείς να δεχτούν υπομονετικά το πρόβλημα και δείχνοντας ότι η δημοτική αρχή θα κινηθεί στην πεπατημένη των προηγούμενων.

Πρωτοβουλία για τη χτεσινή παρέμβαση πήραν οι Σύλλογοι Γονέων από το 4ο, το 7ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Ωστόσο συμμετείχαν και γονείς από άλλα σχολεία, αφού οι εξελίξεις αυτήν την περίοδο (έξαρση ιώσεων, ανησυχία εξαιτίας επιδημίας COVID-19 στο εξωτερικό κ.λπ.) μεγαλώνουν την ανάγκη για συντονισμένη αγωνιστική δράση όλων όσοι δεν δέχονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία χωρίς στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφάλειά τους, ενάντια στην επανάπαυση που συμβάλλει όχι μόνο στη συντήρηση αλλά και στη γιγάντωση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι για το ζήτημα έχει εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση, την οποία εκτός από τους τρεις παραπάνω Συλλόγους υπογράφουν και οι Σύλλογοι Γονέων από το 6ο Νηπιαγωγείο και το 10ο Δημοτικό, εκφράζοντας προβληματισμό και ετοιμότητα για διεκδίκηση «για την υγεία και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος παρεμβάσεων του ΚΚΕ στη Βουλή ενάντια στις συγχωνεύσεις (2021-10-27 00:00:00.0)
Δρομολογείται λύση για το κτιριακό του πρόβλημα (2018-04-17 00:00:00.0)
Χιονοστιβάδα αποφάσεων απόρριψης της «αυτοαξιολόγησης» (2010-05-27 00:00:00.0)
Περιοδείες σε σχολεία (2009-09-02 00:00:00.0)
Εμπαίζουν τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων (2008-02-20 00:00:00.0)
Γιορτή στο δρόμο... (1997-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ