Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εμπαίζουν τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τη λειτουργία των σχολείων σε όλο το Λεκανοπέδιο

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκε χτες η ταλαιπωρία των κατοίκων σε αρκετές συνοικίες του Πειραιά, καθώς με εξαίρεση τους κεντρικούς δρόμους οι υπόλοιποι και κυρίως τα πεζοδρόμια ήταν καλυμμένα με πάγο. Πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Ανω Πέραμα όπου το παγωμένο χιόνι σε πολλά σημεία έφτανε τα 30 εκατοστά, ενώ αρκετές περιοχές εξακολουθούσαν να μην έχουν νερό.

Παράλληλα, θύματα απροκάλυπτου εμπαιγμού μεταξύ Δήμου Περάματος και Νομαρχίας έγιναν χτες οι γονείς και οι σύλλογοί τους που απαίτησαν τον καθαρισμό των σχολείων ώστε να είναι ασφαλής η προσέλευση των παιδιών καθώς τα περισσότερα από τα σχολικά κτίρια (4ο, 5ο, 6ο, 8ο Δημοτικά κλπ.) παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα.

Ο δήμος με ευθύνη του δημάρχου Γιάννη Γλύκα, εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, αντί να στείλει συνεργεία να καθαρίσουν τα σχολεία ώστε σήμερα να είναι ασφαλής η προσέλευση των παιδιών, παρέπεμπε όσους από τους Συλλόγους Γονέων διαμαρτύρονταν στη Νομαρχία! Ετσι, απάντησαν στην πρόεδρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μαριάνθη Καρναβά!

Στη συνέχεια ζήτησε από τη Νομαρχία να πάρει απόφαση να μείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία, αίτημα που απορρίφθηκε βέβαια, καθώς η Νομαρχία δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη με 17 βαθμούς Κελσίου να είναι κλειστά τα σχολεία. Τελικά, αποφάσισαν το απίστευτο, παίζοντας με τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σήμερα το πρωί και αφού θα είναι σε εξέλιξη η προσέλευση των παιδιών να αποφασίζεται εκείνη την ώρα αν θα λειτουργήσει το κάθε σχολείο ή όχι!

Ανετοιμότητα και προβλήματα σε υποδομές

Δύο μέρες μετά τα χιόνια που έπεσαν, αρκετά σχολεία στη Νομαρχία Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, αποκαλύπτοντας την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να παραδώσει ασφαλείς χώρους στα παιδιά, αλλά και την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών.

Ετσι, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε μεγάλους δήμους (Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Χαϊδάρι κ.ά.) όπως και σε περιοχές του κέντρου της πόλης (Πλ. Αμερικής, πλατεία Βάθης) όπου δεν τίθεται καν θέμα πρόσβασης.

Βέβαια, δεν είναι μόνο η δυσκολία πρόσβασης που εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές, αλλά και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, όπως θέρμανση, κλπ. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Νομαρχίας Αθηνών, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 210.6984940, 210.6984950 και 210.6928378.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ