Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Κερδοσκοπικές ανατιμήσεις μέχρι 108%!

Μπορεί ούτε οι παραγωγοί να μην έχουν ακόμα καλά - καλά ακριβή εικόνα των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στην παραγωγή, οι διάφοροι όμως κερδοσκόποι έχουν ...άριστα αντανακλαστικά, όπως αποδεικνύουν οι χτεσινές ανατιμήσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών. Ετσι, οι μεγαλέμποροι της αγοράς προχώρησαν σε αθρόες αναπροσαρμογές των τιμών, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν χτες στις λαϊκές αγορές ανατιμήσεις μέχρι και 108%, σε σύγκριση με τις τιμές της προηγούμενης Παρασκευής.

Την ίδια στιγμή, ο Σύνδεσμος των Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς της Αθήνας, με χτεσινή του ανακοίνωση ούτε λίγο ούτε πολύ προεξοφλεί ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις τιμών, «εξηγώντας» ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών πιθανόν να γίνουν αιτία καταστροφής αρκετών καλλιεργειών στη χώρα και να παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε πολλά οπωροκηπευτικά, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν αυξήσεις στις τιμές τους»!

Στις λαϊκές τη μεγαλύτερη ανατίμηση είχε το κουνουπίδι μέχρι και 108% σε σύγκριση με την Παρασκευή φτάνοντας και τα 2,5 ευρώ το κιλό. Η τιμή του λάχανου αυξήθηκε μέχρι 88%, στα αγγούρια μέχρι 60%, στο μαρούλι και τα πορτοκάλια μέχρι 43%, στα μανταρίνια μέχρι 33%, στα καρότα 25%, ενώ στις ντομάτες η ανατίμηση έφτασε 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ