Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραμένουν αποκλεισμένα 82 χωριά

Πολλά ήταν χτες τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν πολλές περιοχές της χώρας, παρά την υποχώρηση της κακοκαιρίας. Προβλήματα που για άλλη μια φορά ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν αφήσει αθωράκιστη τη χώρα στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Ειδικότερα, 13 χωριά στην Εύβοια, 53 στα Χανιά και 16 Δημοτικά Διαμερίσματα στο Οροπέδιο Λασιθίου ήταν αποκλεισμένα. Στην Κρήτη η κακοκαιρία, σε συνδυασμό με τον παγετό, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες τόσο τις υπαίθριες όσο και τις θερμοκηπιακές, καθώς και στη μελισσοκομία και κτηνοτροφία, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν αναγκαία για το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Χίο, Σάμο, Κάρπαθο, Τήνο.

Προβλήματα στους διαδρόμους του αεροδρομίου

Με δηλώσεις τους οι Ελληνες πιλότοι επισημαίνουν ότι οι προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν έγιναν λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στο έδαφος και όχι εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς της Διοίκησης του αεροδρομίου, το οποίο για τρίτη φορά στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του παρέμεινε «κλειστό λόγω κακοκαιρίας».

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για διενέργεια έρευνας για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αποκάλυψε ότι το πρόστιμο των 3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε το 2004, όταν έμεινε κλειστό για 3-4 μέρες, ουδέποτε εισπράχτηκε γιατί «το θέμα πήγε στα δικαστήρια»!

Η μάχη της λακκούβας

Στο μεταξύ, η διαμάχη που ξέσπασε σχετικά με την ευθύνη συντήρησης και εκχιονισμού, μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ, νομαρχιών και δήμων, αναμένεται να έχει και συνέχεια, αυτή τη φορά για τη «μάχη της λακκούβας».

Αιτία το γεγονός ότι μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα αυτή στους δήμους και τις νομαρχίες, χωρίς να μεταφερθούν και οι αντίστοιχοι πόροι. Με δεδομένο ότι οι πόροι από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (διόδια) παραδίδονται πλέον στους ιδιώτες, ενώ το υπουργείο Οικονομίας αρνείται να επιχορηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα αναγκαία κονδύλια, «το έργο της συντήρησης του οδικού δικτύου κινδυνεύει να δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ