Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ερευνα για κακοδιαχείριση

Να αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το κρούσμα διαφθοράς και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα».

Υπόθεση οικονομικής ατασθαλίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας. Ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο νέος διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου τον ενημέρωσε εγγράφως, τη Δευτέρα, ότι υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης από πλευράς ενός υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Χτες διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και δόθηκε εντολή να κατατεθεί άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του υπό κατηγορία υπαλλήλου, ο οποίος απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά του, καθώς και των συγγενών του. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά, ενώ δεν έδωσε και στοιχεία για το ύψος του ποσού που καταχράστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, το ποσό υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ. Ο υπάλληλος, που φέρεται να έχει καταχραστεί χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές για τα Ταμεία των εργαζομένων, εμφανίζεται μέτοχος σε νυχτερινό κατάστημα και σε τοπική ομάδα μπάσκετ.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης ζητούν από το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα. Και διαβεβαιώνουν ότι «η παράταξη θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το νέο κρούσμα διαφθοράς και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ