Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακούργημα η βιντεοσκόπηση

Μέτρα για τη «θωράκιση», όπως τη χαρακτήρισε, «της ιδιωτικής ζωής» εξήγγειλε ξαφνικά χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος υπουργός πριν δύο μήνες νομοθέτησε τη χρήση των χαφιεδοκαμερών που θα παρακολουθούν κάθε βήμα των εργαζομένων και της νεολαίας...

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανήγγειλε χτες ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε στο εξής να τιμωρούνται ως κακούργημα και με κάθειρξη μέχρι 10 ετών οι παραβιάσεις από την αθέμιτη χρήση μαγνητοφωνήσεων και μαγνητοσκοπήσεων και την παραβίαση του απόρρητου. Δηλαδή, γίνεται επί το αυστηρότερο η διάταξη 310Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ με την ίδια ρύθμιση θα απαγορεύεται εντελώς η χρήση παράνομα αποκτηθέντων στοιχείων ακόμη και από τα δικαστήρια.

Επίσης, ο Σ. Χατζηγάκης απέστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τα φαινόμενα αθέμιτων βιντεοσκοπήσεων και την ευρεία δημοσιοποίησή τους, ενώ ζητά να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με την αυστηρή τήρηση των διατάξεων για την προστασία του απόρρητου της ιδιωτικής ζωής.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι ετοιμάζει νομοσχέδια στο πλαίσιο της Eurojust και των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και για την επιτάχυνση της διοικητικής δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ