Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα το νέο εξάμηνο

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών
Σε μαζική κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ - Τεχνολογίας, ΣΕΥΠ και Εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα στον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου, καθώς δεν έχει εγκριθεί το κονδύλι για την πρόσληψη των καθηγητών 1,5 μήνα μετά την έναρξη του εξαμήνου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αν πρώτα δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση και προσληφθούν οι ωρομίσθιοι καθηγητές. Το σχέδιο της Πρυτανείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων είναι να δώσει παράταση στο εξάμηνο, δηλαδή να τελειώσει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου στις 20 Ιούλη!

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι σημειώνουν: «Η διοίκηση του πανεπιστημίου χρωστάει μισθούς των ωρομίσθιων καθηγητών από πέρσι, παραδίδει την καθαριότητα, τη σίτιση, συνολικά τη φοιτητική μέριμνα σε εργολάβους και αδιαφορεί για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών. Αυτήν τη στιγμή κινδυνεύουμε να χάσουμε μαθήματα από το εξάμηνο ή να εξεταστούμε σε μαθήματα που δεν θα έχουμε διδαχτεί!». Οι σύλλογοι επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των φοιτητών για να μπορεί να σπουδάσει εργάζεται τα καλοκαίρια και με ενδεχόμενη παράταση του εξαμήνου πολλοί φοιτητές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν είτε στη δουλειά είτε στην εξεταστική.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ απαιτώντας: «Εκτακτη χρηματοδότηση του πανεπιστημίου από το κράτος. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες παλιών και νέων τμημάτων. Αμεση πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών με σύγχρονα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να μη γίνει καμία παράταση εξαμήνου! Να αρχίσουν τώρα όλα τα μαθήματα, με σχέδιο αναπλήρωσης στην κανονική διάρκεια του εξαμήνου».

Ταυτόχρονα, καλούν όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις που προγραμματίζονται την ερχόμενη βδομάδα με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ