Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η δίκη των συνδικαλιστών στην Κοζάνη

Σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια καλούν σωματεία της περιοχής

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους έξι συνδικαλιστές που διώκονται για τα γεγονότα που έγιναν τον Γενάρη του 2018, κατά τη διάρκεια του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αύριο Τετάρτη, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της Κοζάνης.

Το «έγκλημα» που έκαναν οι συνδικαλιστές ήταν ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη μαζική νοθεία που ήθελαν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, να βάλουν εμπόδια στον απόλυτο εκφυλισμό των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος με την παράνομη εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τη δίωξη των συνδικαλιστών.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η δίκη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων να μετατρέψουν τα σωματεία σε φερέφωνα της εργοδοσίας, σε άνδρα νοθείας και εκφυλισμού, όπως εκφράστηκε και με το τελευταίο συνέδριο - παρωδία της ΓΣΕΕ (...) Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει ότι η φάμπρικα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων λειτουργεί κανονικά, από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δίωξη των αγωνιστών συνδικαλιστών δεν είναι τυχαία. Ερχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα επίπεδα, με βασικότερο για την περιοχή μας το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Ακριβώς αυτήν την περίοδο, που απαιτείται οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, έρχεται η συγκεκριμένη δίωξη με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιστών που βρίσκονται μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

(...) Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα κάνουμε έστω ένα βήμα πίσω στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τη μάχη για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, στο να πεταχτούν από τα σωματεία οι εργοδότες και οι νόθοι. Αντίθετα οι διώξεις αυτές μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο μαχητικούς και αποφασιστικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ