Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ της Βέροιας

Να γίνει άμεσα αναγγελία ζημιάς, να γίνουν οι εκτιμήσεις και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί της Νάουσας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους πρωτοφανείς ανέμους που έπληξαν την περιοχή στις 27 Φλεβάρη, διεκδικεί από τον ΕΛΓΑ ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου επισκέφθηκε τη Δευτέρα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και μετέφερε στην προϊσταμένη και τα άλλα στελέχη του οργανισμού την αγωνία και τη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων για τη μη αναγγελία της ζημιάς. Ενημέρωσε ότι από τους πρωτοφανείς ανέμους προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, σταβλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες κ.ά.

Απαιτεί από το ΔΣ του ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα αναγγελία ζημιάς, να γίνουν οι εκτιμήσεις και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, να εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες από τον ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς και να στελεχωθεί ο οργανισμός με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και μεταφορικά μέσα.

Ο Σύλλογος, επίσης, διεκδικεί από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους τα χρωστούμενα προς τον ΕΛΓΑ, 30-35 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο από το 2011 και μετά. Να μη σκεφτεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Απαιτεί ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, που να καλύπτει τους αγροτοκτηνοτρόφους από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες στο 100% της ζημιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ