Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών στην Κοζάνη

Κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, με την αρωγή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, έγινε το πρωί της Τετάρτης, με κάλεσμα της «Ταξικής Ενότητας» στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και τη συμμετοχή σωματείων της περιοχής.

Οι ταξικές δυνάμεις εξέφρασαν και τη συμπαράστασή τους στους 6 συνδικαλιστές που κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για δήθεν παρεμπόδιση των αρχαιρεσιών για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στο επαναληπτικό 35ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε το Γενάρη του '18.

Σε παλαιότερη ανακοίνωση, η «Ταξική Ενότητα» είχε αναφέρει πως με τη συγκεκριμένη δίωξη επιχειρείται ο εκφοβισμός συνδικαλιστών «που το μόνο που έκαναν είναι να σώσουν την τιμή και την υπόληψη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, βάζοντας εμπόδια στον απόλυτο εκφυλισμό που προσπάθησε να επιβάλει η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης». Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 2 Δεκέμβρη 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ