Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Σε σοβαρή κατάσταση οικοδόμος μετά από πτώση σε εργοτάξιο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 46χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε την Τρίτη σε εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, ο 46χρονος S.Y. «βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο όπου εργαζόταν, εξαιτίας ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας», με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το Συνδικάτο βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος και διαπίστωσε την απουσία μέτρων ασφαλείας, καθώς και το γεγονός ότι πολλά συνεργεία διαφορετικών ειδικοτήτων εργάζονται μαζί σε περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Με αφορμή το νέο «ατύχημα» και τις ακατάλληλες συνθήκες δουλειάς, το Συνδικάτο επισημαίνει τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας «τόσο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων, όσο και για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους δουλείας, διότι η ελλιπής επάνδρωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και των Διευθύνσεων Υγιεινής και Ασφάλειας επιτρέπουν στους εργοδότες να αυθαιρετούν εγκληματικά εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ