Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ
Σε συνθήκες πανδημίας κυβέρνηση και αστική τάξη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα

Ανακοίνωση με αφορμή τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας καλεί σε ανακοίνωσή της το λαό της περιοχής να «εμπιστευτεί τη δύναμή του και να βάλει αυτός σε καραντίνα τα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών» που προωθούν την καρκινονόγο καύση απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημοπράτηση 17 νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα στο 2020, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΑ στο Εσκί Καπού στις αρχές του 2021.

«Εν μέσω πανδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση, «το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε την αλλαγή των όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εγκρίνοντας την καύση απορριμμάτων (SRF-RDF) που ζήτησε η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Βασικό προϊόν των ΜΕΑ θα είναι το SRF, το οποίο θα αξιοποιείται ως φθηνό καύσιμο, ως η πιο γρήγορη κερδοφόρα αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών».

Η παράταξη τονίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει συνέχεια στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί την καύση απορριμματογενών καυσίμων όχι μόνο στην τσιμεντοβιομηχανία αλλά και για την παραγωγή Ενέργειας στο πλαίσιο της «απολιγνιτοποίησης».

«Με λίγα λόγια η κυβέρνηση, που δεν σταματά για κανένα λόγο να παίρνει μέτρα για να αβγατίσει τα κέρδη του κεφαλαίου, από τη μία μας απαγορεύει την έξοδο και από την άλλη με γρήγορες διαδικασίες προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τη στιγμή που εμφανίζεται υπερασπιστής της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, ρίχνοντας "κροκοδείλια" δάκρυα για το μέλλον του λαού μας, νομοθετεί με fast track διαδικασίες καρκινογόνες επεξεργασίες σε βάρος της υγείας μας!».

Και καταλήγει: «Και στις δύο περιπτώσεις, βέβαια, προσπαθούν να βγάλουν στη "σέντρα" ως τον μοναδικό υπαίτιο για τα δεινά που βιώνει τον λαό και να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον καπιταλισμό, το σύστημα που υπηρετούν, που δουλεύει μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου. Φοβούνται τη λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση και γι' αυτόν το λόγο "τρέχουν" τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς σε μια συγκυρία περιορισμού της κυκλοφορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ