Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ταινία μικρού μήκους «Αγγελος Νομάς» στο διαδίκτυο

Διαθέσιμη στο ίντερνετ είναι η ταινία μικρού μήκους «Αγγελος Νομάς» του Σήφη Στάμου. Οπως λένε οι συντελεστές της ταινίας για την επιλογή τους να διαθέσουν ελεύθερα την ταινία στο διαδίκτυο σε αυτήν τη συγκυρία:

«Κι εμείς "μένουμε σπίτι". Δεν μένουμε όμως σιωπηλοί. Μένουμε σπίτι, αλλά... σκεφτόμαστε, προβληματιζόμαστε, δημιουργούμε. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε. Αλλα δείχνουμε αλληλεγγύη, δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη. Μένουμε σε ένα σπίτι όπου το ενοίκιο τρέχει, τα πάγια έξοδα καλπάζουν, κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους, σε κάποιους κόπηκε ο μισθός, κάποιοι δεν έχουν ούτε πού να μείνουν... Μένουμε σπίτι αλλά "βράζουμε", την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλούς επιχορηγήσεων στις μεγάλες "επιχειρήσεις που πλήττονται" αλλά δεν βρίσκει ούτε ένα ευρώ να δώσει σε ένα σύστημα Υγείας που προ πολλού έχει καταρρεύσει».

Ο Αγγελος Νομάς είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Είναι ο διπλανός μας στο Μετρό, ο μπροστινός μας στην ουρά στο γκισέ, ο γείτονάς μας, ο συνάδελφός μας, ο συγγενής μας. Ο Αγγελος Νομάς μέχρι σήμερα τηρούσε όλους τους κανόνες, πλήρωνε το ενοίκιό του έγκαιρα, ήταν συνεπής στους φόρους του, είχε μία σταθερή σχέση και φίλους. Ο Αγγελος Νομάς είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. 'Η τουλάχιστον ήταν μέχρι σήμερα...

Η ταινία «Αγγελος Νομάς» γυρίστηκε με την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σήφης Στάμου. Σενάριο: Χριστίνα Μητροπούλου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Ακης Αποστολίδης, Γιώργος Αποστολίδης. Μουσική: Ορέστης Καραμανλής. Μοντάζ: Θανάσης Σπυρόπουλος. Σκηνικά: Αντα Γόντικα. Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη.

Ηθοποιοί: Φώτης Λαζάρου, Δανάη Κατσαμένη, Αντώνης Γουγής, Συμεών Τσακίρης, Χριστίνα Μητροπούλου, Φώτης Μιχαλόπουλος, Χρήστος Μπαλτάς, Γιώργος Πέππας, Ηρα Ρόκου, Ελένη Φιλιούση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ