Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Διαθέτει σε ψηφιακή μορφή τα λευκώματα των εκθέσεων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για να βρεθεί δίπλα στο λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο από την πανδημία και να δώσει μία νότα αισιοδοξίας, προχωρά στη διάθεση σε ψηφιακή μορφή υλικού το οποίο προέρχεται από πολιτιστικές δράσεις.

Ο σύνδεσμος για πρόσβαση στις παραγωγές: https://bit.ly/3dPk0QY

Με αφορμή την έναρξη της προσπάθειας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη - Θεοδωρακοπούλου, σε δήλωσή της επισημαίνει ότι ο Οργανισμός διαθέτει δωρεάν σε ψηφιακή μορφή τα λευκώματα που εκδόθηκαν με τα έργα των εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών τις χρονιές 2018, 2019 και 2020.

«Χιλιάδες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν και να εμπνευστούν από τη ζωγραφική του Γιώργου Οικονόμου, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Μιχάλη Μαδένη, του Γιώργου Ρόρρη, το ψηφιδωτό και ζωγραφικό έργο των Γιάννη και Νίκου Κολέφα, τη γλυπτική του Διονύση Γερολυμάτου, το εικαστικό έργο των διδασκόντων του Εικαστικού Εργαστηρίου Πατρών, τη ζωγραφική του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου και τα χαρακτικά της Ζιζής Μακρή. Τις αμέσως επόμενες ημέρες το υλικό θα εμπλουτιστεί, με την αρχή να γίνεται μέσα από την προσθήκη του υλικού που αφορά το αρχείο Δωρή», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Κ. Γεροπαναγιώτη - Θεοδωρακοπούλου στην έκδοση «Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της», που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, καθώς η αντίστοιχη έκθεση ήταν προγραμματισμένη να εγκαινιαστεί στις 8 Μάρτη αλλά δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πύλες της. Παρ' όλα αυτά, τις επόμενες μέρες η έκθεση αυτή θα είναι διαθέσιμη με τη μορφή εικονικής περιήγησης και έτσι όλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στις δημιουργίες μιας σπουδαίας χαράκτριας και ζωγράφου και μάλιστα σε έργα της περιόδου φυλάκισής στις Φυλακές Αβέρωφ το 1961, όντας πολιτική κρατούμενη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα προσφέρει υλικό και από άλλα τμήματά του, όπως κοντσέρτα που έχουν δώσει τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και συναυλίες της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ