Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΤΕ
Διαδικτυακή εικαστική έκθεση ενάντια στον πόλεμο

Μετά το γεγονός, Ρένα Ανούση - Ηλία, χαρακτική
Μετά το γεγονός, Ρένα Ανούση - Ηλία, χαρακτική
Πάνω από 70 είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, να συμμετέχουν στη διαρκή Διαδικτυακή Εκθεση Εικαστικών Τεχνών «Για τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την ανθρωπιστική κρίση και ενάντια στην "αμυντική" συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας», με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ "πεδίο πολέμου" ή θάλασσα Ειρήνης;».

Την έκθεση μπορεί όποιος επιθυμεί να την επισκεφθεί διαδικτυακά στο eete.gr, στην ενότητα Διαδικτυακή έκθεση. Εκεί μπορεί να δει τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, το σκεπτικό της έκθεσης και στη συνέχεια τα έργα χωρισμένα στις κατηγορίες: Αφίσα, σκίτσα - γελοιογραφίες, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video art, μεικτή τεχνική, φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο δράσης του ΕΕΤΕ στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, μαζί με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και άλλους φορείς.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα του ΕΕΤΕ: «Το ΕΕΤΕ, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, δίνει σημαντικούς αγώνες για την ειρήνη. Ανέπτυξε δράση κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, και στάθηκε ο κλάδος μας πάντα αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την Ειρήνη και την ανθρώπινη ζωή με όλα τα μέσα. Να θυμηθούμε το στίχο του Μπρεχτ "Οταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους...". Ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του τρόπο να εκφραστεί απέναντι σε αυτήν την εγκληματική εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, δυστυχία, φτώχεια και κύμα προσφύγων, ανθρώπων που ζουν σε απάνθρωπες - σε τραγικές - συνθήκες, θύματα κι αυτοί των οικονομικών ανταγωνισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Χωρίς τίτλο, Ουρανία Βολονάκη
Χωρίς τίτλο, Ουρανία Βολονάκη
Ενδέχεται η έκθεση, με επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ, να πραγματοποιηθεί αργότερα σε εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ