Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
«Κλισέ» αποφάσεις και νομικά τερτίπια

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ανακάλεσε την Υπουργική Απόφαση που έθετε έκπτωτη την εταιρεία «IKNOWHOW», η οποία δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και την προθεσμία που προέβλεπε η σύμβαση με το Δημόσιο για την παράδοση του υποέργου «Ανάπτυξη Εφαρμογών», στο πλαίσιο του Εργου «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων», του οποίου τελούσε ανάδοχος από το 2015.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ καταγγέλλει την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης και σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «η απόφαση αυτή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ αποτυπώνει ξεκάθαρα την ασυδοσία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις σημερινές συνθήκες "έκτακτης ανάγκης":

Οχι μόνο παραβλέπει το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία έχει προσφύγει δικαστικώς κατά τακτικού μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής (επειδή τηρώντας τους όρους των Δημοσίων Συμβάσεων αρνήθηκε την παραλαβή του υποέργου), αλλά συστήνει επιτροπή εκ νέου (με συνοπτικές διαδικασίες) για την εκκαθάριση της σύμβασης και την παραλαβή του έργου με νομικά προσχήματα!!

Και βέβαια πίσω από τις αντεγκλήσεις και τα "αλληλοκατηγορώ" που έχουν ξεσπάσει μεταξύ της τέως ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ (Μ. Ζορμπά) και της νυν (Λ. Μενδώνη) για παραλείψεις και καθυστερήσεις στην επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία, αποκαλύπτεται περίτρανα πως στις "διαβόητες" συνεργασίες των ιδιωτών με το Δημόσιο, μόνοι ευνοημένοι είναι πάντα οι ιδιώτες που χαίρουν "ειδικής μεταχείρισης" ακόμα και όταν είναι ασυνεπείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ