Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απειλές

Ευκαιρία για να ανακοινώσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, αλλά και να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για την επικίνδυνη κατάσταση στους καταυλισμούς, βρήκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης. Αφορμή για το ξεσάλωμα του υπουργού ήταν το «σπάσιμο» της καραντίνας στη Μαλακάσα από πέντε αιτούντες άσυλο αλλά και οι συλλήψεις για τη φωτιά στη ΒΙΑΛ. «Εχω δώσει ήδη εντολή και στην Υπηρεσία Ασύλου και στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, πέραν των ποινικών ευθυνών που υπάρχουν, να προτεραιοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις ασύλου».

Εβαλε λοιπόν στο «μίξερ» σοβαρά αδικήματα και κακουργήματα με το γεγονός ότι κάποιος πρόσφυγας φεύγει από έναν καταυλισμό, ακριβώς επειδή υπάρχουν κρούσματα εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Και απείλησε ότι θα στερηθεί το δικαίωμα να θεωρείται πρόσφυγας όποιος αρνηθεί να ζήσει στις επικίνδυνες συνθήκες που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης!

Το ποιοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που είναι εκτεθειμένοι σε συγχρωτισμό και άθλιες συνθήκες διαβίωσης ή εργασίας, το ζούμε εδώ και πολλές βδομάδες... Ας αφήσει η κυβέρνηση τον καταλογισμό ευθυνών, στην προσπάθειά της να κρύψει την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ