Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Καταγγέλλει ως προκλητικό το περιεχόμενο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Παπατολίδης, Γιάννης Στεφανίδης και Θόδωρος Συμεωνίδης, καταγγέλλουν ως «προκλητικό και απαράδεκτο» το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προγραμματίζεται ακόμα μία φορά χωρίς συζήτηση για το κρίσιμο ζήτημα της υγείας του λαού, αλλά για το πώς θα δώσει το «πράσινο φως για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη θέση μονοπωλιακών ομίλων».

«Αντί λοιπόν να συζητάμε τι γίνεται με τις περιοχές, τους χώρους που είναι πιο επικίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού, τι γίνεται με την κατάσταση στα στρατόπεδα, στα ΚΥΤ, στις ιδιωτικές κλινικές. Αντί μαζί με αυτά να δούμε το φάσμα της νέας φτώχειας, των συνεπειών της επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης που μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να την ρίξουν ξανά στις πλάτες του λαού, συζητάμε για το πώς θα διευκολύνουμε την "ΤΕΡΝΑ" να εκμεταλλεύεται τον πλούτο του λαού μας, για να μας πουλάει πανάκριβο ρεύμα και να τα κονομάει», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να αποσυρθούν τα θέματα που αφορούν την έγκριση ΜΠΕ σε λατομεία για την «ΤΕΡΝΑ» και τα αιολικά πάρκα για μετά το τέλος της ειδικής κατάστασης και να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του λαού.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η επέκταση των διαγνωστικών τεστ όχι μόνο εκεί που υπάρχουν κρούσματα, αλλά και σε στρατόπεδα, στο ΚΥΤ του Βόρειου Εβρου, σε ιδιωτικές κλινικές και γηροκομεία και σε όποιους οικισμούς είναι αναγκαίο, ενώ ειδικά για τα στρατόπεδα, η παράταξη προτείνει την επίταξη ξενοδοχείων για τη φιλοξενία στρατευμένων.

Ακόμα, ζητά ενημέρωση για την έκτακτη χρηματοδότηση για τους οικισμούς Ρομά, τι μέτρα δρομολογούνται για τους οικισμούς Δροσερό και Ηφαιστο, έτσι ώστε να διαμορφωθούν ανθρώπινες υποδομές στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στην πρόσβαση στη θέρμανση, για να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζουν, τέλος, πως ο λαός της περιοχής και συνολικότερα οι εργαζόμενοι «χρειάζεται να γνωρίζουν πώς στέκεται κανείς απέναντι και στον κίνδυνο της υγείας, ιδιαίτερα μπροστά στην ανάγκη να στηριχτεί το σύστημα Υγείας, αλλά και πώς θα σταθεί απέναντι στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει τελικά την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ