Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Διαρκείς παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα χτες. Αγωνιστική συνέχεια και αύριο Πέμπτη με παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στη 1 το μεσημέρι

ΡΟΔΟΣ
ΡΟΔΟΣ
Διαρκείς και πολύμορφες είναι οι δράσεις εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έδωσε η κυβέρνηση σε διαβούλευση και επιδιώκει να προωθήσει στη Βουλή μέσα στο Μάη σε συνθήκες πανδημίας και με το λαό «στο γύψο».

Χτες, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μοίρασαν ανακοινώσεις, έστησαν μικροφωνικές και φώναξαν από ντουντούκες, ανάρτησαν πανό και πικέτες, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις αντιδραστικές διατάξεις του νομοσχεδίου και τον προκλητικό τρόπο που το προωθεί η κυβέρνηση σε αυτές τις συνθήκες.

Οι δράσεις συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, οπότε η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καλώντας τα ΜΜΕ για συνέντευξη Τύπου και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να διαμαρτυρηθούν την ίδια ώρα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης των φορέων της Εκπαίδευσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, τη Δευτέρα έγινε επίσης συνάντηση 20 Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Αττικής, για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) καθώς τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούσαν το ΔΣ της Ομοσπονδίας να πάρει θέση για το θέμα, ωστόσο η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ) ήταν απούσα, γεγονός που κατήγγειλαν. Τα σωματεία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις αλλά και την αγανάκτησή τους, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας φέρνουν το νομοσχέδιο για κατάθεση (εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων, για να μη συναντήσει καμία αντίδραση) όσο και για το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σε άλλες πόλεις

ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
Στη Θεσσαλονίκη χτες η Α' ΕΛΜΕ και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) ανάρτησαν πανό με συνθήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σε σχολικά συγκροτήματα, όπως στο 20ό της Κλεάνθους, στο συγκρότημα της Ικτίνου, στο συγκρότημα του «Ευκλείδη», στο 1ο ΓΕΛ και στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καθώς και στην περιφερειακή οδό.

Στην Καστοριά και τις Σέρρες συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε χτες η ΑΣΕ. Στα Γρεβενά, με πρωτοβουλία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια. Στην Αλεξανδρούπολη, με απόφαση των ΕΛΜΕ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο και στην Καβάλα με πρωτοβουλία της ΑΣΕ έγινε κινητοποίηση στην πρώην νομαρχία, ενώ στην Ξάνθη η ΑΣΕ έκανε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τις αντιδραστικές διατάξεις του νομοσχεδίου με πικέτες συνθημάτων, όπως «Οχι στην αύξηση του αριθμού των μαθητών σε Δημοτικό - Νηπιαγωγείο», «Οχι στην Τράπεζα Θεμάτων και το Λύκειο - εξεταστικό κέντρο», «Οχι στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση».

Στα Τρίκαλα μετά από πρόταση της ΑΣΕ έγινε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων, με κύριο σύνθημα «Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».

Στη Λήμνο πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση από τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, έξω από το Λύκειο Μύρινας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Μύρινας και της Ενωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου.

Στο Ηράκλειο ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής έδωσαν χτες ο Σύλλογος «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, η Ενωση Γονέων καθώς και αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» της ΕΛΜΕ, με τη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, όπου απαίτησαν το πολυνομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Στα Χανιά, σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στις 9 π.μ. στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Σύλλογοι Γονέων του 2ου και του 4ου Λυκείου Χανίων, του Μουσικού Σχολείου Χανίων, του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων καθώς επίσης και μέλη του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Χανίων εκλεγμένα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ