Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και Σωματείων των νοσοκομείων επέδωσε τα αιτήματα των υγειονομικών
Αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και Σωματείων των νοσοκομείων επέδωσε τα αιτήματα των υγειονομικών
Παράλληλα με τις πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία όλου του Λεκανοπεδίου, υγειονομικοί από νοσοκομεία της Αττικής διαδήλωσαν για μια ακόμα φορά έξω από το υπουργείο Υγείας.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση, επιδίδοντας υπόμνημα με τα αιτήματα των υγειονομικών.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, κατήγγειλε ότι ο χρόνος που κερδήθηκε δεν έχει αξιοποιηθεί για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας πως έχουν προσληφθεί μόλις 402 επικουρικοί γιατροί, όταν οι κενές οργανικές θέσεις, με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς, είναι 6.500 και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται σε εξαντλητικές εφημερίες, τις οποίες δεν θα πληρωθούν στο σύνολό τους. Κατήγγειλε μάλιστα πως ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας απολύονται επικουρικοί γιατροί!

Επισήμανε ακόμα τους σοβαρούς κινδύνους λόγω της υποθεραπείας ασθενών οι οποίοι αντιμετωπίζουν άλλα χρόνια νοσήματα και έμειναν ξεκρέμαστοι εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας μιας σειράς τμημάτων και λειτουργιών του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ζήτησε να επαναλειτουργήσουν άμεσα τμήματα και κλινικές των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, με διενέργεια τεστ σε όλους τους υγειονομικούς και σε όλους τους ασθενείς που θα εισάγονται στα νοσοκομεία, επιστροφή όλων των υγειονομικών που έχουν μετακινηθεί σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

«Σκοπός του σημερινού αγωνιστικού σταθμού», συνόψισε, «είναι να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, να μονιμοποιηθούν όλοι και να διοριστούν σε θέσεις μόνιμων επιμελητών, να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να καλυφθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων, να εξασφαλιστούν αναγκαία μέσα προστασίας, να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ. Να επιταχθεί το σύνολο των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Ο γγ της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου, στάθηκε στην ανάγκη εφοδιασμού των υγειονομικών με επαρκή και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς, όπως σημείωσε, «η προστασία της υγείας τους είναι προϋπόθεση για την προστασία της υγείας του λαού». Οπως κατήγγειλε, «τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να ξαναγυρίζουμε στην κατάσταση μέτρα ατομικής προστασίας να δίνονται με το σταγονόμετρο».

Ο γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλ. Σιώρας, στηλίτευσε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είναι χρονίως πάσχοντες εγκαταλείφθηκαν το διάστημα αυτό. Καρδιοπαθείς, ανέφερε, προσέρχονται στα νοσοκομεία με καθυστέρηση ή και καθόλου! Τα Κέντρα Υγείας είναι εντελώς αποδυναμωμένα, τα κενά στα νοσοκομεία τεράστια, συνολικά λείπουν 30.000 υγειονομικοί όλων των κλάδων, οι τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες είναι ξεχαρβαλωμένες, το ίδιο οι υπηρεσίες απολύμανσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ