Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΣΔΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέχιση των παρεμβάσεων για τα προβλήματα των σπουδαστών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες διεκδικεί λύσεις σε μία σειρά σοβαρά προβλήματα των σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής προχώρησε χτες το μεσημέρι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Ενα από ζητήματα που ξεχωρίζει ο Σύλλογος είναι εκείνο που αντιμετωπίζουν σπουδαστές ΙΕΚ που δούλευαν παράλληλα με την απλήρωτη πρακτική άσκηση. Οπως εξηγεί ο ΣΥΣΔΙΕΚ, παρότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, δεν μπορούν να λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ και τις υπόλοιπες παροχές, καθώς η διαδικασία μπλοκάρεται στο σύστημα «Εργάνη» από τη σύμβαση της πρακτικής τους άσκησης. Ο Σύλλογος ζητά οι σπουδαστές αυτοί να ενταχθούν άμεσα στο έκτακτο επίδομα και να το λάβουν αναδρομικά και επίσης να επεκταθεί και σε άλλους σπουδαστές.

Την αγωνία και τις διεκδικήσεις των σπουδαστών έθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου στη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο, ωστόσο σύμφωνα με εκπροσώπους των σπουδαστών δεν υπήρξε κάποια σαφής δέσμευση κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων. Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τους σπουδαστές να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για τη λύση των προβλημάτων και μετά το άνοιγμα των σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ