Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναστάτωση από κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθώς το περασμένο Σάββατο διαπιστώθηκε ότι δύο ασθενείς που είχαν εισαχθεί στη Χειρουργική Κλινική βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Περισσότεροι από 40 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, τραυματιοφορείς) έχουν υποβληθεί στο τεστ, όμως μέχρι και χτες το απόγευμα δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα.

Οι υγειονομικοί δεν τέθηκαν σε καραντίνα, καθώς αν αυτό συμβεί, θα σημάνει και το κλείσιμο των δύο Χειρουργικών Κλινικών που πλέον συγχωνεύθηκαν σε μία στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού! Αλλη μια απόδειξη της οριακής κατάστασης στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, που τελικά αποβαίνει σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας υγειονομικών και ασθενών.

Οι ασθενείς είναι μια 70χρονη καρκινοπαθής που βρέθηκε θετική στον ιό λίγο πριν από την εισαγωγή της στο χειρουργείο και ένας 81χρονος με ήπια συμπτωματολογία που υποβλήθηκε σε δύο τεστ, με το πρώτο να βγαίνει αρνητικό και το δεύτερο θετικό. Και οι δύο νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ