Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και στις υποδομές Υγείας

Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερωτήσεις προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας για ζητήματα του δήμου Μύκης Ξάνθης και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κατέθεσαν χτες, Τετάρτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Τη Δευτέρα 27 Απρίλη, είχε προηγηθεί περιοδεία του Γιάννη Δελή στην περιοχή, όπου μαζί με κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τη διοικήτρια και τα σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων του ΓΝ Ξάνθης και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Μύκης, κατά την οποία πληροφορήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο δήμος Μύκης, ένας μεγάλος σε έκταση, ορεινός δήμος με 62 οικισμούς και περίπου 16.000 κατοίκους, καλείται να αντιμετωπίσει τα πολλά και σύνθετα προβλήματα των κατοίκων του με μόλις 35 εργαζόμενους στις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες του, αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 50% του οργανογράμματός του.

«Την ίδια στιγμή», αναφέρει επίσης το κείμενο της Ερώτησης, «επείγουν μια σειρά από έργα που πρέπει να κάνει ο δήμος και που άπτονται και του ζητήματος της υγιεινής, ιδιαίτερα αυτών προς κάλυψη αναγκών για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού. Εργων όπως και για τη μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος της υδροδότησης στα χωριά του δήμου Μύκης και αυτά για τη λύση αποχετευτικών προβλημάτων σε χωριά όπως ο Κένταυρος».

Οι βουλευτές καλούν τους υπουργούς να προβούν σε ενέργειες ώστε να προσληφθούν όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι εργαζόμενοι που χρειάζονται για την κάλυψη του οργανογράμματος, με την ανάλογη οικονομική ενίσχυση του δήμου, τονίζοντας πως τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα «της μειωμένης χρηματοδότησης των δήμων, της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στο πλαίσιο της αντιδραστικής πολιτικής της ανταπόδοσης και της παράδοσης των υπηρεσιών των δήμων σε εργολάβους και επιχειρήσεις».

Σε άλλη Ερώτηση, οι βουλευτές του Κόμματος καλούν τον υπουργό Υγείας να προβεί σε ενέργειες για την άμεση πρόσληψη οδηγών με μόνιμη σχέση εργασίας για την κάλυψη των βαρδιών του Κέντρου Υγείας Εχίνου του δήμου Μύκης, στο οποίο λόγω της έλλειψής τους δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, εγκυμονώντας έτσι λόγω και της μορφολογίας του δήμου κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Τέλος, στην Ερώτησή τους για το ΓΝ Ξάνθης οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τον υπουργό Υγείας να προβεί σε ενέργειες για να αρθεί η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο νοσοκομείο, καθώς, όπως αναφέρουν, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η διοίκησή του αρνήθηκε να δώσει άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που το έχουν αιτηθεί. Ακόμα, καταγγέλλεται περίπτωση εργαζόμενου που αν και ανήκει σε ειδική ευπαθή ομάδα, του χορηγήθηκε ειδική άδεια σχεδόν 30 μέρες μετά, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ