Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ
Συνεχίστηκαν οι απολογίες

Συνεχίστηκαν χτες οι απολογίες των κατηγορουμένων για το βιασμό, το βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβρη του 2018. Οι Εμμανουήλ Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσης, σύμφωνα και με όσα αναδείχθηκαν στην διαδικασία, εκτός των άλλων πέταξαν στη θάλασσα την κοπέλα ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις της, μαζί με διάφορα στοιχεία που προσπάθησαν να εξαφανίσουν.

Χτες ξεκίνησε την απολογία του ο Αλέξανδρος Λούτσης, που έκλαιγε συνέχεια. Με τη σειρά του έριξε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του, επαναλαμβάνοντας και στο δικαστήριο ότι «κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο αλλά είδα ότι μπήκε (σ.σ. ο Κούκουρας) σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω και μου είπε "Εγώ θα την τελειώσω αυτή, δεν θα με κλείσει φυλακή"».

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας Θ. Ζόβας, ο λιμενικός του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που εξιχνίασε την υπόθεση, είχε φτάσει πρώτα στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν εκείνος που με τη μαρτυρία του οδήγησε στον συγκατηγορούμενό του, Εμμανουήλ Κούκουρα, υποδεικνύοντας παράλληλα τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν όπου πέταξαν την Ελένη Τοπαλούδη ενώ ψυχορραγούσε, αλλά και τα πράγματά της. Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο: «Το ξέρω, είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει, αλλά πραγματικά εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτευσα την Ελένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ