Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα και τη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και τα σωματεία εργαζομένων σε αρκετούς δήμους, όπως και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία, στηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Σε συνθήκες πανδημίας και μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης που, από τη μία, χαρακτηρίζει ήρωες τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και από την άλλη τους διατηρεί στην ομηρία, στην αβεβαιότητα, με συγκεχυμένο ωράριο και μισθούς που ξεκινούν από 90 ευρώ. Με το άνοιγμα των Λυκείων εντατικοποιείται η εργασία των σχολικών καθαριστριών, αυξάνεται το ωράριό τους, χωρίς όμως να τους μονιμοποιεί, χωρίς να τους αυξάνει το μισθό, να τους εντάσσει σε Σύμβαση. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, να καθαρίζουν πεζοδρόμια, πάρκα και κάθε είδους δημόσια υπηρεσία χωρίς να προβλέπεται από τη σύμβασή τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Φτάνουν πια η εκμετάλλευση και η ομηρία!», απαιτεί η Πανελλαδική Γραμματεία και διεκδικεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας «να προχωρήσουν σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ