Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη σχολική καθαριότητα και την πραγματοποίηση προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για την επαρκή κάλυψη των σχολικών μονάδων ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών.

«Τη στιγμή που οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων κραυγάζουν και αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια παιδιών και διδασκόντων», σημειώνεται στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Δελής, η κυβέρνηση καλείται να πάρει μέτρα ώστε «να λυθεί οριστικά το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, καταρχάς με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στη σχολική καθαριότητα και κατά δεύτερον με νέες προσλήψεις».

«Οι χιλιάδες συμβασιούχοι στη σχολική καθαριότητα εργάζονται με διαρκείς συμβάσεις ομηρίας, που αρχίζουν και τελειώνουν με τη σχολική χρονιά, με άθλιους μισθούς καθώς το ύψος τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιποι χώροι των σχολείων, όπως είναι οι αίθουσες εργαστηρίων, οι βοηθητικοί και αύλειοι χώροι, τα γραφεία διδασκόντων, οι τουαλέτες. Παράλληλα υπάρχει συνεχής καθυστέρηση στα δεδουλευμένα τους, δεν υπάρχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα (άδειες, ωράριο κ.λπ.) και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ανεπάρκεια σε μέτρα προστασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της Ερώτησης.

Οι εργαζόμενες βρίσκονται «στον αέρα», καθώς με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνη. «Το Σεπτέμβρη και με δεδομένο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας, όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα, δεν επιτρέπονται πειράματα όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα, την επαρκή κάλυψη των σχολικών μονάδων. Το ζήτημα του μόνιμου και του αναγκαίου σε αριθμό προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ούτε αναβολή παίρνει ούτε μπορεί να αφεθεί σε εργολάβους», υπογραμμίζει ο βουλευτής του Κόμματος και προσθέτει: «Την οριστική λύση υποδεικνύει ολόκληρη η σχολική κοινότητα (σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων), ο κλάδος των καθαριστριών, το πλήθος δημοτικών αρχών και Δημοτικών Συμβουλίων που εστιάζει στη μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων καθαριστριών, στην πρόσληψη νέων εργαζομένων για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ψίχουλα» και αισχροί εκμεταλλευτικοί όροι για τις σχολικές καθαρίστριες(2022-08-31 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών(2020-06-19 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων(2020-05-07 00:00:00.0)
Διεκδικούν με απεργία μόνιμη και σταθερή δουλειά(2016-06-30 00:00:00.0)
Απεργούν οι καθαρίστριες στις 30 Ιούνη(2016-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ