Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο νεογνά, σκοτώθηκαν μετά από επίθεση ενόπλων, χτες, σε δημόσιο νοσοκομείο στην Καμπούλ. Μέσα σε αυτό λειτουργεί και μαιευτική κλινική που διαχειρίζεται η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Στα θύματα περιλαμβάνονται μητέρες και νοσοκόμες, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ενοπλοι ξεκίνησαν την επίθεση γύρω στις 10 π.μ., στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι της αφγανικής πρωτεύουσας. «Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε ένας παιδίατρος που κατάφερε να απομακρυνθεί από το χώρο.

Στο σημείο επενέβησαν μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που απομάκρυναν πολλούς νοσηλευόμενους. Μετά από πολύωρη ανταλλαγή πυροβολισμών, η επιχείρηση έληξε με την «εξουδετέρωση» των ενόπλων. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει ανάληψη ευθύνης, ενώ εκπρόσωποι των Ταλιμπάν αρνούνταν ανάμειξη της δικής τους οργάνωσης.

Στο μεταξύ, πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε χτες και στην πόλη Κέουα της βορειοανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε και τραυμάτισε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, σε επίθεση που έγινε στη διάρκεια κηδείας ενός διοικητή της αστυνομίας. Στην τελετή παραβρίσκονταν κυβερνητικοί και ένας βουλευτής. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη και για αυτή την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ