Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις για συρρίκνωση του προσωπικού

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας προχώρησαν οι εργαζόμενοι

Αμεση απάντηση των εργαζομένων με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας
Αμεση απάντηση των εργαζομένων με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας
Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι, απαντώντας δυναμικά στη νέα αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης - ειδικού εκκαθαριστή για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τις αποφάσεις για το πετσόκομμα των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο ειδικός εκκαθαριστής ενημέρωσε τη διοίκηση του εργοστασίου ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού, προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο το μισθολογικό κόστος της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, με υπηρεσιακό σημείωμα, ζήτησε από τους τμηματάρχες του εργοστασίου της Λάρυμνας να του προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εργοστασίου, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όπου η λειτουργία του εργοστασίου - με ευθύνη των αντεργατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης - δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του.

Σχεδιασμός για άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μπροστά στη συγκεκριμένη εξέλιξη, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησε, χτες, σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Αμεσα εργαζόμενοι και μέλη του ΔΣ του Σωματείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Αφού πρώτα φρόντισαν μέσα από την ειδική εκκαθάριση να σταματήσουν ουσιαστικά τη λειτουργία του εργοστασίου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, τώρα έρχονται να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα τα σχέδιά τους, που είναι οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες», δηλώνει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου στη Λάρυμνα.

«Δεν τους φοβόμαστε ούτε μας αιφνιδιάζουν. Γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός τους στόχος είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στη ΛΑΡΚΟ. Το περιμέναμε ότι μετά από το πετσόκομμα στους μισθούς και τα δικαιώματα, σειρά θα έπαιρναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δεν θα ανεχτούμε να πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Η κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης είναι μια πρώτη απάντηση, που εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό των κινητοποιήσεών μας και στις 24ωρες απεργίες που έχουμε αποφασίσει μέσα στο Μάη. Να είναι σίγουροι ότι θα κλιμακώσουμε με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Διεκδικούμε την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και έχει ήδη οδηγήσει στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ. Διεκδικούμε την άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα. Ούτε από το μόνιμο προσωπικό ούτε από τους εργολαβικούς. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τη νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ