Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Ο νέος ξενώνας των αστέγων της Πάτρας διακοσμήθηκε με δημιουργίες μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου
Ο νέος ξενώνας των αστέγων της Πάτρας διακοσμήθηκε με δημιουργίες μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, γεμάτη χρώματα, σχήματα και μορφές, η οποία έχει την υπογραφή των εργαζομένων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στον νέο ξενώνα αστέγων του δήμου Πατρέων. Οι εργαζόμενοι του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν φως και άλλη «διάσταση» στους χώρους του ξενώνα, προσπαθώντας μέσα από το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας να δώσουν ελπίδα και κουράγιο στους φιλοξενούμενους αυτών των χώρων.

Οι συμβασιούχοι εικαστικοί, δάσκαλοι στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, υπό την καθοδήγηση του συντονιστή του Εργαστηρίου Αντώνη Βάου, επιμελήθηκαν τη διακόσμηση των χώρων του ξενώνα με έργα ζωγραφικής και κεραμικής. Ολα τα έργα είναι δημιουργίες των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου των προηγούμενων ετών, και την επιλογή τους σε κάθε χώρο έκαναν οι ίδιοι οι καθηγητές.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους εικαστικούς για αυτή τους την προσφορά και μετέφερε τη δέσμευση του Οργανισμού «να συνεχίσει να προάγει την τέχνη, που δεν είναι μόνο για τους τοίχους των μουσείων και των σαλονιών, αλλά για να υπηρετεί τους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ποτέ πρόσβαση σε αυτή. Μία τέχνη που μπορεί να συμβάλει και στην ψυχική τους ανακούφιση, να τους δώσει αισιοδοξία, να τους διαπαιδαγωγήσει, να τους δώσει κουράγιο στον δύσκολο δρόμο που έχουν να ακολουθήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός διαθέτει ήδη σε ψηφιακή μορφή σπουδαίο αρχειακό υλικό και αναγνώσματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και τα λευκώματα της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσω των διευθύνσεων: https://bit.ly/3dPk0QY και https://patraslibrary.weebly.com αντίστοιχα. Επίσης, δωρεάν πρόσβαση σε μορφή ψηφιακής απεικόνισης, μέσω της διεύθυνσης https://youtu.be/3i_iHdf8MCE, της σημαντικής έκθεσης χαρακτικής και ζωγραφικής «Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ