Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις από εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στη Λάρισα - Μουσική διαμαρτυρία στα Τρίκαλα

Από τη συμβολική κινητοποίηση στη Λάρισα...
Από τη συμβολική κινητοποίηση στη Λάρισα...
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι καλλιτέχνες όλης της χώρας, απαιτώντας από την κυβέρνηση καθολική στήριξη των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 11 Μάη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η δεύτερη συνάντηση εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών και συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Ολη αυτή η κατάσταση με την οποία είμαστε σήμερα αντιμέτωποι δεν είναι δική μας ευθύνη. Δεν έχουμε επιλέξει εμείς να μην εργαζόμαστε και δεν είμαστε αργόσχολοι χομπίστες! Η ανάγκη για συντονισμό, συσπείρωση και πάλη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με πλαίσιο πάλης και αιτημάτων που σημαδεύει τον εχθρό και δεν αφήνει περιθώρια στο να δημιουργηθεί για ακόμη μία φορά "κοινωνικός αυτοματισμός". Βιώνουμε όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και θέλουμε να ζούμε ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Μία μέρα μετά η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Καλεί «όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια», διότι όπως τονίζει «μόνο εμείς μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μαγικές λύσεις και σωτήρες δεν υπάρχουν. Η συλλογική οργάνωση είναι όρος και προϋπόθεση για οποιαδήποτε νίκη. Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας, είναι και τέχνη!».

...και στα Τρίκαλα
...και στα Τρίκαλα
Διαμαρτυρία μετά μουσικής πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, προκειμένου οι καλλιτέχνες της περιοχής να γνωστοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε μετά από μαζική σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του πάρκου Ματσόπουλου, όπου συγκεντρώθηκαν οι καλλιτέχνες των Τρικάλων για να συζητήσουν για τα αιτήματα και το πλαίσιο διεκδίκησης που βάζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «ο κλάδος χτυπήθηκε από την αρχή της πανδημίας και απ' ό,τι φαίνεται αυτό θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμα. Είναι αναγκαίο, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες, να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ