Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τα τραγούδια της ξενιτιάς» από την Χαρούλα Αλεξίου

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ο νέος δίσκος της Χαρούλας Αλεξίου με τίτλο «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». Η Χ. Αλεξίου με τη φωνή της μας χαρίζει μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια.

Τραγούδια - θρύλοι του Θεόδωρου Δερβενιώτη και του Κώστα Βίρβου, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Παναγιώτη Τούντα, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίκη Θεοδωράκη και του Δημήτρη Χριστοδούλου, του Μάνου Λοΐζου και του Φώντα Λάδη, των Γεράσιμου Κλουβάτου, Χαράλαμπου Βασιλειάδη και Δημήτρη Φραγκιουδάκη, του Χρήστου Κολοκοτρώνη, των Γιάννη Βασιλόπουλου, Βαγγέλη Ατραΐδη και Νάκη Πετρίδη και το παραδοσιακό «Τζιβαέρι» βγαίνουν στον αέρα για πρώτη φορά 33 χρόνια μετά τη μέρα που ηχογραφήθηκαν.

Η ιστορία ξεκινά τριάντα χρόνια πριν, όταν η Χάρις Αλεξίου ηχογραφεί ένα τραγούδι της ξενιτιάς με αφορμή ένα αφιέρωμα του BBC. Από εκείνο το αφιέρωμα γεννιέται η ιδέα για ένα ολόκληρο άλμπουμ με αυτό ακριβώς το θέμα. «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». Επιλέγονται τα τραγούδια, ηχογραφούνται και αυτό θα ήταν ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει το 1987, αλλά για διάφορους λόγους δεν κυκλοφόρησε τότε.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από την MINOS EMI/UNIVERSAL. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε όλα τα φυσικά καταστήματα πώλησης μουσικής, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να το ακούσει και στο youtube.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ