Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ
Επικίνδυνα ρατσιστικά παιχνίδια στις πλάτες κατοίκων και ξεριζωμένων

Το κέντρο κράτησης στη Σιντική
Το κέντρο κράτησης στη Σιντική
Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επιδίδονται το τελευταίο διάστημα διοίκηση και αντιπολίτευση στο δήμο Σιντικής Σερρών με επίκεντρο την δομή φιλοξενίας προσφύγων στη θέση Κλειδί, όπου έχουν κυριολεκτικά στοιβαχτεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες και διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Και ενώ ο λαός της περιοχής δείχνει την αλληλεγγύη του πολύμορφα και με υλική βοήθεια, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης παίζουν στο παιχνίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Προανήγγειλαν ότι θα παραιτηθούν και κάλεσαν και τον δήμαρχο να παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για μη τήρηση των συμφωνηθέντων. Τελικά έμειναν με τις παραιτήσεις στο χέρι καθώς όταν πήγαν στο δημαρχείο, απουσίαζε ο δήμαρχος που παραμένει στη θέση του με τη δική τους στήριξη καθώς δεν έχει την αναγκαία πλειοψηφία.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και με άρθρο της η επικεφαλής και εκλεγμένη στο δήμο Σιντικής, Μ. Ιωαννίδου, θυμίζουν ότι η δημιουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στη θέση Κλειδί κοντά στον Προμαχώνα έγινε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις. Μάλιστα, ύστερα από έναν διαδικαστικό τραγέλαφο και μια σειρά παλινωδιών αποφάσισαν να στοιβάξουν κυριολεκτικά στην κοίτη ενός χειμάρρου ανθρώπους ταλαιπωρημένους μέσα στις λάσπες, σε ένα εργοτάξιο που το ονόμασαν δομή φιλοξενίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιπλέον καταγγέλλει ότι οι δημόσιες αναρτήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να πείσει ότι οι άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα, διαφορετική γλώσσα και διαφορετικές συνήθειες από εμάς, είναι εχθροί μας, σκοπό έχουν να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο. Και καλεί το λαό της περιοχής να απομονώσει κάθε ρατσιστική φωνή.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ολοι αυτοί που διαμαρτύρονται, τους καλούμε να εστιάσουν στους θύτες και όχι στα θύματα. Σε αυτούς που υπογράψανε και αποδεχτήκανε να είναι η χώρα μας η πίσω αυλή της ΕΕ. Σε αυτούς που έχουν καταντήσει τον νομό Σερρών και το δήμο μας με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Σε αυτούς που υπογράψανε συνθήκες και μνημόνια καταστρέφοντας τα όνειρα και τις ελπίδες μιας γενιάς ανθρώπων, αναγκάζοντάς τους να ξενιτευτούν. Εξάλλου, επιθέσεις που καλλιεργούν το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου και της παράδοσής μας. Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από πόλεμο, μετανάστευση και προσφυγιά.

Δίνουμε το χέρι - Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική - φασιστική φωνή! (2022-03-22 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μεταναστών που «φιλοξενούνται» στο Μεσολόγγι (2018-09-05 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις ρατσιστικές κραυγές μίσους (2016-09-22 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή την εξαγγελία κέντρου φιλοξενίας (2016-06-01 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένη η παρέμβαση δήθεν αγανακτισμένων πολιτών (2016-04-28 00:00:00.0)
Ουσιαστικά μέτρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (2015-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ