Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των μεταναστών που «φιλοξενούνται» στο Μεσολόγγι

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Επίσκεψη στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, όπου φιλοξενούνται δεκάδες Ιρακινοί και Σύροι μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, που περισυνελέγησαν την Πέμπτη από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 31/8 κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, και Θόδωρο Μαργαρίτη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μεσολογγίου.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, στη διάρκεια της επίσκεψής του, μίλησε με τους μετανάστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ διαπίστωσε και την πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο διαμονής τους. Στοιβάζονται στο χώρο του κέντρου, όπου κάνει αφόρητη ζέστη, χωρίς κλιματισμό και με μικρά παιδιά να κοιμούνται στο πάτωμα. Με αντικειμενικές δυσκολίες για τη διαμονή τους. Υπάρχουν ακόμα σοβαρές ελλείψεις που πρέπει η κυβέρνηση και ο δήμος Μεσολογγίου με τους αρμόδιους φορείς να καλύψουν άμεσα, μέχρι να μεταβούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο για τις άθλιες συνθήκες «φιλοξενίας», αλλά κυρίως γιατί συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν το προσφυγικό δράμα. Στις ΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας, ανεφοδιάζεται και εκπαιδεύεται η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που βομβαρδίζει τις χώρες των προσφύγων.

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στην περιοχή να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να αγωνιστούν και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών: Για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για τον συνολικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από την Ελλάδα. Για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές. Για γρήγορες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης. Για άδειες διαμονής. Για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καθώς και των δουλεμπορικών και εγκληματικών κυκλωμάτων που θέλουν να εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων. Για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη στη δομή προσφύγων και μεταναστών (2021-06-17 00:00:00.0)
Ευθύνες σε κυβέρνηση και Περιφέρεια για τα απανωτά κρούσματα (2020-05-29 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για το Προσφυγικό (2018-10-20 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη η συγκέντρωση με αίτημα να κλείσει το «hot spot» (2018-10-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση μαζί με τους ξεριζωμένους των πολέμων (2018-06-23 00:00:00.0)
Ουσιαστικά μέτρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (2015-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ