Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Συνεχίζει τις αποκαλύψεις των μεθοδεύσεων μελών του ΔΣ και κυβέρνησης

Στη δημοσιότητα το έγγραφο του ΕΟΔΥ από το οποίο προκύπτει πως η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ενωσης μπορούσε να γίνει!

Στη δημοσιότητα έδωσε χτες η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων το έγγραφο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ενωσης μπορούσε να γίνει με συγκεκριμένη διαδικασία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕ: «Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι οι αρχαιρεσίες της Ενωσης μπορούν να γίνουν άμεσα με απόλυτη ασφάλεια και με την τήρηση των προβλεπόμενων καταστατικών προθεσμιών. Η απόφαση των 9 μελών του ΔΣ για ματαίωση των εκλογών δεν έχει κανένα έρεισμα και είναι προσχηματική. Συνιστά μια απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να αποφύγουν την κρίση των συναδέλφων τους και να οδηγηθούμε σε προσωρινή διοίκηση από το Δικαστήριο. Το Δικαστικό Σώμα δεν ανέχεται ούτε τον εμπαιγμό ούτε τα πραξικοπήματα».

Αυτή η εξέλιξη, καθώς και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτει τις άθλιες μεθοδεύσεις με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, προκειμένου να μη γίνουν εκλογές με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και να μην παραταθεί η θητεία του υπάρχοντος ΔΣ, ώστε να οριστεί δοτή διοίκηση από το δικαστήριο, με στόχο να πάρουν το προεδρείο.

Η ΕΔΕ ακόμα με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την παρέμβαση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, τονίζοντας: «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών για την πραξικοπηματική ενέργεια των 9 μελών του ΔΣ της Ενωσής μας να αρνηθούν τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών όπως προβλέπει το Καταστατικό μας. Η ανακοίνωση της φίλης Δικαστικής Ενωσης διαπνέεται από βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και δημοκρατικής ευαισθησίας, που υπάρχουν σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δύσκολη περίοδος που διέρχεται η Ενωσή μας είναι παροδική και θα μείνει πίσω να μας θυμίζει ότι οι αιτίες της αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης έχουν πολλές φορές τις ρίζες τους μέσα στο Δικαστικό Σώμα και ότι οι αποκαλύψεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις, όσο επώδυνες κι αν είναι, λειτουργούν εξυγιαντικά για έναν θεσμό σε βάθος χρόνου.

Καλούμε τα 9 μέλη του ΔΣ να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να συμμορφωθούν με τις καταστατικές τους υποχρεώσεις και να δεχτούν τον καθορισμό ημερομηνίας αρχαιρεσιών, χωρίς να βάλουν την Ενωση σε πρωτόγνωρες δικαστικές περιπέτειες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να απαντήσει εάν θεωρεί ότι κινδυνεύει η υγεία των Δικαστών και Εισαγγελέων που θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της Ενωσής τους σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ