Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αναδίπλωση της ΓΓΑ μετά τις αντιδράσεις για τα τεστ κορονοϊού

Οι μαζικές αντιδράσεις ερασιτεχνικών σωματείων και ερασιτεχνών αθλητών, τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου όσο και από άλλα αθλήματα, οδήγησαν σε αναδίπλωση τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο θέμα των περίφημων πιστοποιητικών ελέγχου για κορονοϊό. Το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά την οδηγία της ΓΓΑ που επέβαλλε σε χιλιάδες αθλητές όλων των δραστηριοτήτων, ακόμα και του ποδοσφαίρου, να προσκομίσουν βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι δεν πάσχουν από κορονοϊό.

Βάσει της συγκεκριμένης βεβαίωσης, ουσιαστικά ζητούνταν από τον κάθε ενδιαφερόμενο (αθλητή ή σωματείο) να έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ για Covid-19 και όχι μόνο σε κλινικό έλεγχο, ώστε να μπορεί ο γιατρός να υπογράψει τη βεβαίωση. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι θα έπρεπε κάποιος να διαθέσει ένα ποσό από 120 έως 150 ευρώ για να πραγματοποιήσει εργαστηριακό έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διατύπωση της ΓΓΑ οδήγησε πολλούς πνευμονολόγους να μην αναλάβουν την ευθύνη να υπογράψουν τις ιατρικές βεβαιώσεις των περισσοτέρων ερασιτεχνών αθλητών, που είχαν πραγματοποιήσει κλινικό έλεγχο και όχι το τεστ.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες αθλητικών σωματείων στη ΓΓΑ για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, οι αρμόδιοι υποχρεώθηκαν να υπαναχωρήσουν και να εκδώσουν νέα οδηγία, που αφορά ιατρική βεβαίωση στην οποία απαιτείται μόνο ο κλινικός έλεγχος από την πλευρά του γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ