Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τουλάχιστον 61 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους

Γιατροί προειδοποιούν ότι το άνοιγμα των συνόρων για τουρισμό γίνεται αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους, παρά τους κινδύνους

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Περισσότεροι από 20.400 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Υγείας στη Γερμανία έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τώρα και τουλάχιστον 61 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» (RKI). Πρόκειται για εργαζόμενους σε νοσοκομεία, εργαστήρια, δομές αιμοκάθαρσης, υπηρεσίες επειγόντων κ.λπ., όπου υπήρχαν καταγγελίες για ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό και προσωπικό, παρά τις προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού των υγειονομικών.

Επίσης, σύμφωνα με το RKI, περίπου 19.100 άτομα έχουν επιζήσει από τον κορονοϊό, ενώ 895 υγειονομικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ωστόσο, οι υγειονομικοί υπόκεινται σε τεστ κορονοϊού σποραδικά, αναφέρει η «Sueddeutsche Zeitung», αφού κατόπιν αιτήματος της εφημερίδας, το RKI παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε σε ποιο βαθμό πραγματοποιήθηκαν τεστ στις δομές Υγείας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανγερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τάχθηκε κατά του προγραμματισμένου ανοίγματος των ευρωπαϊκών συνόρων για τον τουρισμό και άσκησε κριτική στη γερμανική κυβέρνηση. «Θα συμβούλευα την κυβέρνηση να διατηρήσει τα σύνορα κλειστά - και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε στον γερμανικό Τύπο.

Ο Μοντγκόμερι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενεργεί αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους και υποτιμά τους κινδύνους για την υγεία». Υποστηρίζει πως «το καλύτερο είναι οι άνθρωποι να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους» και πως «η επιστροφή στην ομαλότητα δεν είναι ακόμη δυνατή». Τα ταξίδια, είπε, αυξάνουν τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος επιδημίας, το οποίο θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, «γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί πια».

Χτες η Γερμανία κατέγραψε 513 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο και 72 θανάτους, ενώ συνολικά πάνω από 8.100 έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ