Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις 3 Ιούνη μέρα δράσης και διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής στήριξης

Για τις κινητοποιήσεις μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ
Κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά στη μέρα δράσης και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό της στις 3 Ιούνη σε όλη την Αττική απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και τα σωματεία τους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), με αίτημα αιχμής να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των τοπικών Ενώσεων, κλαδικών Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες συνοικίες και δήμους, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

Ηδη στο κάλεσμα της ΟΒΣΑ έχουν ανταποκριθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών, ενώ για το ίδιο θέμα τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συνεδριάσεις διοικήσεων πολλών ακόμα σωματείων.

Ανοίγουμε μια καινούργια σελίδα αγώνα

Για το περιεχόμενο και τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας μιλά στον «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΣΑ, σημειώνοντας για το περιεχόμενο της κινητοποίησης:

«Στις 3 Ιούνη καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στις πρωινές κινητοποιήσεις που οργανώνονται στους δήμους της Αττικής αλλά και στην κεντρική απογευματινή κινητοποίηση στο κέντρο.

Είναι ανάγκη να ανοίξουμε καινούργια σελίδα αγώνα. Μόνο έτσι θα δυναμώσει η φωνή μας.

H κυβέρνηση πορεύεται με δύο μέτρα και σταθμά. Τα "οριζόντια" μέτρα οικονομικής στήριξης που εφαρμόζει, προσφέρουν ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ελάχιστα όμως βοηθούν τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα που θα φέρει η κρίση, απλά μεταθέτουν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες; Κανείς».

Και σχολιάζοντας πιο συγκεκριμένα τα μέτρα της κυβέρνησης, μας λέει: «Μπορεί τα 800 ευρώ - τα οποία πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν πάρει ακόμα - να έδωσαν μια ελάχιστη ανάσα, αρκεί όμως σήμερα ένα επίδομα για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας και τα έξοδα της επιχείρησης;

Αρκεί σήμερα η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών, ενώ τα νέα εκκαθαριστικά έρχονται το επόμενο διάστημα; Οταν οι τράπεζες, εκμεταλλευόμενες το νομικό οπλοστάσιο που τους έφτιαξε η κυβέρνηση, μας περιμένουν στη γωνία;

Η κοροϊδία γιγαντώνεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων. Με τη μεζούρα στο χέρι, οι συνάδελφοι στην εστίαση και αλλού μετράνε την απόσταση των τραπεζιών, και την ίδια στιγμή, στις αερομεταφορές, εκτός από τα δισ. των ενισχύσεων, κυβέρνηση και ΕΕ στοιβάζουν τους επιβάτες τον ένα δίπλα στον άλλο».

Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ο Δ. Βιτάλης αναφέρει: «Κάθε συνάδελφος έχει πείρα από τα προηγούμενα χρόνια. Οσο μένει στο απυρόβλητο η πολιτική της ΕΕ που μέχρι σήμερα αποτέλεσε πυξίδα για όλες τις κυβερνήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και όλος ο λαός θα βρίσκονται σε όλο και χειρότερη θέση.

Η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια κι απαράλλακτη με τα προηγούμενα χρόνια. Ολοι οι νόμοι για τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, πάρα τις όποιες χρονικές αναστολές στην εφαρμογή τους τάζει η κυβέρνηση. Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κριθεί στη μαζικότητα αλλά και στην αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε αυτές τις κυρίαρχες πολιτικές.

Η δράση αυτής της περιόδου, με αποκορύφωμα τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, όπου συμμετείχαν πάνω από 20 Σωματεία και Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ στην Αττική, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη. Εδωσε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, που ήθελε να επιβάλει σιγή, να στιγματίσει την οργανωμένη πάλη, προβάλλοντάς την ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής μας δράσης, καλούμε κάθε συνάδελφο στον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας, της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων και συνολικά του λαού, όπως αυτά αποτυπώνονται και στο πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ