Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους ξανά τη Δευτέρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας

Στις πύλες των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού θα βρεθούν τη Δευτέρα 25/5 από τις 9 π.μ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας και στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, τη διασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους. «Παράγουμε πολλά - Πληρώσαμε αρκετά - Τώρα να πληρώσουν κράτος και αφεντικά»: Το σύνθημα αυτό, με το οποίο ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και επιχειρησιακά σωματεία οργάνωσαν τη μαζική τους κινητοποίηση στις 15/5, θα ακουστεί ξανά με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία για τις επαναπροσλήψεις των εποχικών.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης, οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες κάνουν ακόμα μεγαλύτερη τη σημασία της κινητοποίησης και της μαζικής συμμετοχής. «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση οδηγούν στην πράξη στην κατάργηση της ΣΣΕ, ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, δεν εξασφαλίζουν το εισόδημα των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων», σημειώνει.

«Τα μηνύματα που έχουμε, τόσο από την κινητοποίηση που έγινε όσο και από τις συσκέψεις που ακολούθησαν, δείχνουν πως έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα. Στα "μαύρα" μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εποχικούς, την ίδια ώρα που στήνεται "πάρτι" δισ. ευρώ για τους εργοδότες, η απάντησή μας θα είναι ξεσηκωμός. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του κλάδου θα είμαστε στο δρόμο. Τη Δευτέρα και όλο το επόμενο διάστημα θα παλέψουμε για το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, για την εφαρμογή της κλαδικής μας Σύμβασης, για να μη μείνει κανένας εποχικός χωρίς εισόδημα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος έχει επίσης αποφασίσει νέα κινητοποίηση την 1η Ιούνη, με μηχανοκίνητες πορείες στις τρεις κεντρικές αρτηρίες του νησιού, που θα καταλήξουν σε κοινή συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ