Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Νέα συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Στις 7 μ.μ., στην Αθήνα, η συγκέντρωση στα Προπύλαια

Με νέα συλλαλητήρια συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα για να μην περάσει κανένα από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, ενάντια στη μετατροπή του σχολικού μαθήματος σε ριάλιτι, για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των πολύμορφων δράσεων για ανάδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα του νομοσχεδίου, μέσα από τις οποίες εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές ενώνουν τις φωνές τους στο αίτημα να μην κατατεθεί στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μάη σύσκεψη Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής, έχοντας στο επίκεντρο τη συνέχεια της οργάνωσης του αγώνα και της κοινής δράσης. Από τη σύσκεψη προέκυψε επίσης πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει Γενικές Συνελεύσεις στα προαύλια των σχολείων, κοινές δράσεις ενημέρωσης με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, απεργία - αποχή από την online αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες, στήριξη των κινητοποιήσεων των σωματείων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή της τροπολογίας για τις κάμερες, πολύμορφες δράσεις στις 28 Μάη, στο πλαίσιο «μέρας πανελλαδικής δράσης - ενημέρωσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, την online αναμετάδοση των μαθημάτων και τα προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων».

Οι Σύλλογοι και ΕΛΜΕ καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ. Στο συλλαλητήριο καλεί επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» κ.ά.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα συναυλία, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) και φοιτητικών συλλόγων.

Στη Λάρισα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε κινητοποίηση στις 2 μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πιερίας και του Διδασκαλικού Συλλόγου.

Στην Πρέβεζα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καλεί σε κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., στη Θεοφάνειο.

Στη Λήμνο, η τοπική ΕΛΜΕ Λήμνου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αργύριος Μοσχίδης» καλούν σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στη Μύρινα.

  • Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων γονέων, της Δ' ΕΛΜΕ, του Γ' συλλόγου δασκάλων «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και του Συλλόγου καθαριστριών «Καθαρά Χέρια». Από τη σύσκεψη, αναδείχθηκε η αντίθεση τόσο στο νέο νομοσχέδιο όσο και στην τροπολογία για χρήση κάμερας στην τάξη. Εκφράστηκαν η συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστών σχολικών κτιρίων για τη μονιμοποίησή τους και τέλος η απαίτηση να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ