Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαία η στήριξη της Ειδικής Αγωγής

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του Κόμματος

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αυτό το διάστημα, τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να παρθούν σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας και η κάλυψη των πάγιων αναγκών και ελλείψεων της Ειδικής Αγωγής τέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή στη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής μετέφερε την αγωνία πολλών οικογενειών, που τα παιδιά τους αποκόπηκαν απότομα από την ειδική μαθησιακή διαδικασία με το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και στερήθηκαν τη σύνθετη διεπιστημονική παρέμβαση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, θυμίζοντας πως ούτως ή άλλως υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και κατάλληλες και επαρκείς δομές. Υπογράμμισε πως ο εγκλεισμός των παιδιών με αναπηρία συνεπάγεται στασιμότητα και σοβαρές δυσκολίες στην όλη τους εξέλιξη, αλλά και πολλά από αυτά τα παιδιά εμφανίζουν προβλήματα υποτροπής, μέχρι και απώλεια των όποιων δεξιοτήτων κατάφεραν με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία να αποκτήσουν όλο το προηγούμενο διάστημα. Με βάση τα παραπάνω, κάλεσε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε σε ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας να εξασφαλιστεί και η δυνατότητα μιας κατ' οίκον επιστημονικής παρέμβασης, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για όσα παιδιά μετά από τεκμηριωμένη και πάλι άποψη των ειδικών χρειαστεί να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Από την πλευρά του υπουργείου, η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις εξειδικευμένες οδηγίες και εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο για την εξ αποστάσεως υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σημειώνοντας πως πρόκειται για πολύ σημαντική παρακαταθήκη, έτσι ώστε αυτό το οποίο θα συνέβαινε διά ζώσης, να μετατραπεί σε μια εξ αποστάσεως διαδικασία. Αναφέρθηκε δε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλυφθούν φέτος έγκαιρα και σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως το υπουργείο δεν προέβλεψε και όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που χρειάζονται για την ισότιμη συμμετοχή όλων αυτών των παιδιών, αφήνοντας αρκετά εκτός της διαδικασίας. Στάθηκε στην ολόψυχη προσφορά των εκπαιδευτικών και επιστημόνων των ειδικών σχολείων αλλά και στον γολγοθά τον οποίο ανεβαίνουν οι οικογένειές τους και σε κανονικές συνθήκες προκειμένου να καλύψουν τα κενά της κατά τ' άλλα δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ