Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Στη Βενεζουέλα το πρώτο δεξαμενόπλοιο από Ιράν

Εφτασε χτες στο διυλιστήριο του Ελ Παλίτο, στην πολιτεία Καραμπόμπο της Βενεζουέλας, το πρώτο από τα συνολικά πέντε πετρελαιοφόρα από το Ιράν, που μεταφέρουν περίπου 1,5 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου και υποπροϊόντα του.

Αν και η Βενεζουέλα έχει από τα σημαντικότερα αποθέματα πετρελαίου διεθνώς, εξαρτάται πλέον από τις εισαγωγές, αφού η παραγωγή της βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, εξαιτίας (και) των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Την άφιξη του πλοίου «Fortune» χαιρέτισε ο Πρόεδρος Ν. Μαδούρο, λέγοντας ότι Ιράν και Βενεζουέλα έχουν ειρηνικούς λαούς που «δεν θα γονατίσουν ποτέ μπροστά στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».

Από τη μεριά του Ιράν, ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί προειδοποίησε το Σάββατο ότι «αν τα δεξαμενόπλοιά μας στην Καραϊβική ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προκαλέσουν οι Αμερικανοί, τότε οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επίσης».

Είχαν προηγηθεί νέες αμερικανικές απειλές για μέτρα κατά της Βενεζουέλας, ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα ο Ντ. Τραμπ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μαδούρο, ισχυρίστηκε ότι «την έχουμε περικυκλώσει σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει... Κάτι πρόκειται να συμβεί, γιατί δεν θα μπορέσουμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ