Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για τον Β. Δημάκη

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για να αποφασίσει αν ο Βασίλης Δημάκης θα επιστρέψει στο κελί του ή όχι. Ο Β. Δημάκης έχει ξεκινήσει νέα απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για την αυθαίρετη και εκδικητική συμπεριφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εξακολουθεί με διάφορα προσχήματα να αρνείται την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του να συνεχίσει τις σπουδές του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ο Β. Δημάκης είχε ξεκινήσει απεργία πείνας και στη συνέχεια και δίψας, ζητώντας την επαναμεταγωγή του στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να συνεχίσει την παρακολούθηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων του. Από εκεί είχε μεταχθεί εκδικητικά και αιφνιδιαστικά στις φυλακές Γρεβενών, επειδή μαζί με συγκρατούμενούς του διεκδίκησε αυτονόητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, ύστερα από την κινητοποίηση πλήθους μαζικών φορέων, έγινε δεκτό το αίτημά του και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντί όμως να μεταχθεί στη Δ' Πτέρυγα των ανδρικών φυλακών, στην οποία ήταν πριν κρατούμενος και η οποία διαθέτει και την υποδομή για την παρακολούθηση των μαθημάτων του, οδηγήθηκε στο ειδικό τμήμα των γυναικείων φυλακών, όπου βρίσκονται κρατούμενοι για «τρομοκρατία», με το πρόσχημα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ακολούθως, αν και πέρασε το προβλεπόμενο 14ήμερο της προφύλαξής του και παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, εξακολουθεί να κρατείται αδικαιολόγητα στον ίδιο χώρο, στερούμενος έτσι αυθαίρετα τη δυνατότητα να συνεχίσει την παρακολούθηση των μαθημάτων του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία πείνας κρατουμένου (2020-06-16 00:00:00.0)
Στήριξη στο δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη να συνεχίσει τις σπουδές του (2020-05-28 00:00:00.0)
Ανησυχητικές οι ιατρικές μετρήσεις του κρατούμενου φοιτητή (2020-05-12 00:00:00.0)
Να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Δημάκης (2020-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ