Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα ανάπτυξης αγωνιστικών πρωτοβουλιών στις 5 Ιούνη

Να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, καλεί τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο, «η δήθεν πράσινη ανάπτυξη αποδεικνύεται κατάμαυρη. Εχει κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι είναι οι επενδυτές στις νέες πράσινες τεχνολογίες που θα δουν δισεκατομμύρια κέρδη να μπαίνουν στις τσέπες τους. Χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι και οι δημότες που θα πληρώσουν τις συνέπειές της με την υγεία τους, τους όρους εργασίας τους, την υποβάθμιση της ζωής τους και την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Ανάπτυξη σε όφελος του λαού με κριτήριο το κέρδος από τη μία και προστασία του περιβάλλοντος από την άλλη δεν γίνεται. Η προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού για τη βελτίωση των όρων διαβίωσής του. Ομως το σημερινό κράτος δεν την εξασφαλίζει, γιατί υποτάσσει το περιβάλλον στους νόμους της αγοράς, το αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα και κερδοφόρα διέξοδο στις κάθε φορά επενδυτικές επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων».

Απέναντι στις εξελίξεις αυτές, το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί τα σωματεία στους δήμους της Αττικής την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος «να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τις επιπτώσεις του νόμου, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε πολλούς δήμους, να συντονίσουν τη δράση τους με τους συλλόγους και τους φορείς των δήμων, να δώσουμε από κοινού αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Να μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και δημοτικών αρχών, που στρέφονται ενάντια στην εργασία και την υγεία μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ