Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
«Ευχάριστη έκπληξη» ο πακτωλός για το κεφάλαιο

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον πακτωλό χρημάτων για το κεφάλαιο και την ενίσχυση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στις πλάτες των λαών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στον «Alpha», λέγοντας πως η πρόταση έχει «ποιοτικά στοιχεία» των «διεκδικήσεων» των χωρών του Νότου, για «αμοιβαιοποίηση κάποιου είδους» χρέους, ενώ με το βλέμμα στη συνοχή της ιμπεριαλιστικής ένωσης, σημείωσε πως το σημαντικό είναι πως το «σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο» και η Γερμανία συνειδητοποίησαν ότι κρύβεται ένας «συστημικός κίνδυνος» από τη διόγκωση του χρέους στην Ιταλία, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη διάσπαση της ΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» την πρόταση, προσθέτοντας ότι «αναδεικνύει μια αίσθηση του επείγοντος και σπάει κάποια ταμπού», με μόνο αστερίσκο ορισμένες «γκρίζες ζώνες», όπως π.χ. «αν και πόσο θα υπάρχουν αιρεσιμότητες» και αν θα προβάλλουν αντιστάσεις ορισμένες χώρες του Βορρά, ζητώντας από την κυβέρνηση να «τρέξει» ακόμα πιο «θαρραλέα» και «εμπροσθοβαρώς» τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, αφού, όπως σημείωσε, «σε κάθε περίπτωση οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν υπέρ ενός πιο θαρραλέου προγράμματος "γέφυρα", όπως αυτό που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο "Μένουμε Ορθιοι 2", για να είναι σε καλύτερη θέση η οικονομία και η κοινωνία να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, που ζήτησε από την κυβέρνηση μέχρι και τις τελικές αποφάσεις της ΕΕ να μη χαλαρώνει ούτε στιγμή για όσα ζητάει το κεφάλαιο, καλώντας την να βρίσκεται σε «συνεχή εγρήγορση» και με την «προσοχή στραμμένη στις διεκδικήσεις της στο τραπέζι», αφού «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και θέλει σθένος και ανάστημα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ