Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ 2020
Συνέχεια στις αντιδράσεις των Ομοσπονδιών

Ανακοινώσεις εξέδωσαν ΕΟΚ και ΚΟΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από αθλητικές Ομοσπονδίες για τη σημαντική μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων για το 2020, όπως ανακοινώθηκαν προχτές από τη ΓΓΑ. Για άλλη μια φορά στον αθλητισμό ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα», με την κυβέρνηση της ΝΔ να βαδίζει στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της συνεχόμενης μείωσης των αθλητικών επιχορηγήσεων. Πλέον έχουν γίνει ψίχουλα, καθιστώντας ιδιαίτερα ρευστό το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα, με δεδομένο άλλωστε ότι στην εδώ και χρόνια οριακή κατάσταση ήρθαν να προστεθούν τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η αναστολή δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού.

ΕΟΚ: Χρήζει άμεσης επανεξέτασης η απόφαση

Την έντονη αντίδρασή της στη μείωση των επιχορηγήσεων εξέφρασε η Ομοσπονδία μπάσκετ, με επιστολή που απέστειλε προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η ΕΟΚ, θυμίζουμε, υπάγεται στις Ομοσπονδίες που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, με τη δική της να φτάνει το 15% σε σχέση με πέρυσι.

Στην επιστολή της η ΕΟΚ αναφέρει ότι η μείωση γεννά ερωτήματα για τους λόγους που έγινε και ότι οι σχετικές αποφάσεις χρήζουν άμεσης επανεξέτασης από τους αρμόδιους. Παρουσιάζοντας αναλυτικά το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Ομοσπονδία τονίζει πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η μεγάλη μείωση στη χρηματοδότησή της. Ενημερώνει τέλος ότι την επόμενη βδομάδα θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή της, για να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες.

ΚΟΕ: Σοβαρά ερωτήματα και απορίες

Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού και στο σύστημα αξιολόγησης «Χίλων», μέσω του οποίου ορίστηκαν οι αθλητικές επιχορηγήσεις, κάνει σε ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία, θέτοντας το ερώτημα γιατί, ενώ αναδείχθηκε πρώτη στην αξιολόγηση του «Χίλων», υφίσταται μείωση 8% (ή 183.000 ευρώ) σε σχέση με πέρυσι. Και μάλιστα, υπογραμμίζει, σε μια στιγμή που οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι πολύ σοβαρές και στο χώρο του υγρού στίβου, και σε ό,τι αφορά την προετοιμασία σε υψηλό επίπεδο (Εθνικές ομάδες) και σε επίπεδο σωματείων, που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Χαρακτηρίζει τέλος «φρούδες» τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για αξιοκρατία στον αθλητισμό μέσω του «Χίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ