Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μεγάλη μείωση εξαγωγών

Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν τον Απρίλη κατά 31,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και έφτασαν σε αξία τα 75,7 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε χτες η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επισημαίνοντας ότι είναι «η μεγαλύτερη μείωση από τον Αύγουστο του 1990».

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την Υπηρεσία, δεν υπάρχουν σημάδια για σημαντική ανάκαμψη τους προσεχείς μήνες. Οι βιομηχανικές παραγγελίες από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 28,1% τον Απρίλη, καθώς σημαντικές χώρες που εισάγουν γερμανικά προϊόντα, όπως οι ΗΠΑ, βρίσκονται σε ύφεση, με την πανδημία να παίζει ρόλο καταλύτη.

Στο μεταξύ η φτώχεια εξαπλώνεται στη Γερμανία και τα προνοιακά επιδόματα «Χαρτζ 4» - πέρα από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο, τις εξευτελιστικές διαδικασίες, τον εξαναγκασμό σε δουλειά με οποιουσδήποτε όρους - δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή σε εκατομμύρια οικογένειες, ανέργους, συνταξιούχους. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «Forsa», χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα κατοικίας είναι αναγκαία για την κάλυψη των βασικών αναγκών ενός ενήλικου 728 ευρώ το μήνα και αυτήν τη στιγμή το επίδομα «Χαρτζ 4» βρίσκεται στα 432 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ