Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εξωτερικά ιατρεία των ΚΥΤ

Την άμεση επαναλειτουργία και την πλήρη στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών (ΚΥΤ) με μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών και τη χρηματοδότηση για τη διαρκή λειτουργία τους ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Μετανάστευσης - Ασύλου και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Στα ΚΥΤ των νησιών Χίου, Λέσβου και Σάμου λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία, με την παρουσία γιατρών και νοσηλευτών, μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου με το ποσό των 160.000 ευρώ.

Την 1η Ιουνίου 2020, η λειτουργία των συγκεκριμένων εξωτερικών ιατρείων έληξε λόγω μη πρόβλεψης χρηματοδότησης. Το γεγονός αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα τρία νησιά, αλλά και των νησιωτών, και μάλιστα διαρκούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ερωτώνται οι υπουργοί: Ποια μέτρα θα λάβουν για την άμεση επαναλειτουργία και την πλήρη στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων των ΚΥΤ με μόνιμες θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επιστημόνων Υγείας; Τι χρηματοδότηση θα προβλέψουν για τη διαρκή λειτουργία με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή των εξωτερικών ιατρείων των ΚΥΤ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ