Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την «έξωση» 300 προσφύγων από τις δομές

Eurokinissi

Τις εξελίξεις που δρομολογούνται στις Σέρρες, με τη σταδιακή αποχώρηση χιλιάδων προσφύγων από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia», αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, στο νομό Σερρών, περίπου 300 πρόσφυγες θα αναγκαστούν το επόμενο διάστημα να εγκαταλείψουν τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων. «Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά πού θα καταλήξουν. Τυπικά οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν άσυλο εδώ και 5 μήνες το ελάχιστο έως και 3 χρόνια το μέγιστο, δεν δικαιούνται πλέον φιλοξενία στις δομές και θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην με ίδια μέσα. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζουν καθόλου Ελληνικά και βέβαια ελάχιστες πιθανότητες έχουν να βρουν εργασία, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Ακόμη, με διαδικασίες εξπρές (6 μήνες) το υπουργείο Μετανάστευσης θα κατασκευάσει κτιριακές εγκαταστάσεις στη δομή στη θέση Κλειδί του δήμου Σιντικής. Οι σκηνές αντικαθίστανται με κτίρια και το προσωρινό μονιμοποιείται. Θέλουν να γίνει η περιοχή μας αποθήκη ψυχών, μία απέραντη φυλακή. Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία κλειστής δομής - φυλακής στη Σιντική, μιλήσαμε για υγειονομική βόμβα που πρόκειται να δημιουργηθεί σε ένα χώρο ακατάλληλο, χωρίς υποδομές, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης».

Η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ καλεί τον σερραϊκό λαό να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να διεκδικήσει, μεταξύ άλλων, να βρεθούν με ευθύνη του κράτους αξιοπρεπείς κατοικίες για όσες/όσους βγουν από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων. Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ